Soruşturma sonucunda hazırlanan takipsizlik kararında, Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’ndan verilen raporda “kişinin ölümünün künt kafa travmasına bağlı kafatası kırığı ile birlikte beyin kanaması ve gelişen komplikasyonları sonucu meydana gelmiş olduğu, adli dosyada kayıtlı bilgiler, olay yeri inceleme bulguları, tıbbi belgelerinde ve otopsisinde tespit edilen kişinin ölümüne neden olan travmatik değişimlerin lokalizasyonları, özellikleri ve ağırlıkları dikkate alındığında, kişinin yaralı olarak bulunduğu ortamda kendiliğinden kontrolsüz bir şekilde düşerek, kafasını sert ve künt bir zemine çarpmasıyla husullerinin mümkün olduğu” şeklinde görüş bildirdiği aktarıldı.

Karar sonrası İbrahim Erkal’ın ölümüyle ilgili her hangi bir şüphe bulunmadığı ve sanatçının geçirdiği beyin kanaması sırasında yere kontrolsüz şekilde düşerek düz zemine kafasını çarpması sonucu künt kafa travmasına bağlı kafatası kırığı ile birlikte beyin kanaması sonucu gelişen komplikasyonlar sonucunda vefat ettiğinin anlaşıldığı belirtilerek soruşturma ile ilgili takipsizlik kararı verdi. İbrahim Erkal’ın kendisi düşerek kafasının çarptığı ve 1 saat sonra bulunarak hastaneye kaldırıldığı görgü tanıklarıyla birlikte netleşti. Erkal’ın ölümünde kasıt, kusur veya ihmal bulunan şahıs tespit edilemediği bildirilerek soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verilerek sonlandırıldı.

Takipsizlik kararında bu nedenle herhangi bir şüpheli hakkında yüklenen suçtan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği aktarıldı.