“Ülkesinin ve Malatya’nın birliği ve beraberliği için ortaya koymaktan çekinmeyen, refikalarını gördüm, görüştük. Hamido’yu ve birlikte katledilen aile fertlerini rahmetle anıyorum” diyerek, Malatyalı eski Cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal’ı da yad ettiğini kaydetti.

 

“Malatyalı kahramanlar, içinden geçtiğimiz bu zor günler de bile şehitler tepesini boş bırakmadı. Rabbim hepsinden tüm şehitlerimizden, gazilerimizden Allah Razı olsun. Rabbim, asker, polis ve korucularımızın tamamını korusun. Ülkemizin tüm renklerini içerisinde barındırıyor. Malatya teröre karşı en net ve en sert tepkiyi veren şehitlerimizin başında geliyor. Şehit ve gazilerimiz bunun en büyük ispatıdır. Tarihine kültürüne, medeniyete saldıranlara karşı ortaya koyduğu vakur duruşla eşi bulunmaz bir şehir olduğunu bir kez daha ortaya koydu”

“Çukur siyaseti yapanlara, Türkiye’yi bölmeye parçalamaya çalışanlara inat biz kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. Şunu unutmayın, İslam dünyası, Türkiye’ye bakıyor. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, ülkemizin tamamının özellikle de Malatyalı kardeşlerimizin olduğunu biliyorum. Herkes sussa Malatyalı susmaz. Herkes ümidini kaybetse Malatyalı ümidini kaybetmez. Herkes teslim olsa, Malatyalı teslim olmaz. Çünkü Malatyalı mücadele insanıdır. Malatya ayaktaysa Türkiye ayakta demektir. Malatya dimdik ayakta. Allah birlik, beraberlik ve uhuviyetimizi daim etsin. Malatya ve 80 vilayetimizden aldığımız güçle 4 sütun üzerinde yükselen bir Türkiye’ diyoruz. Bunlardan biri sallanırsa, bizi bu topraklarda birg ün ahi yaşatmazlar. Onunun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Tek millet diyoruz, niye. Türkiyle, Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyşle, Gürcüsüyle, Abazısıyla, Boşnağı ile Arnavuduyla, Türkiye’deki 79 milyon ile tek milletiz. Bizi ayıramayacaklar, bölemeyecekler. Bizi ayırmak ve bölmek isteyenler, Temmuz’dan beri ödedikleri gibi kazdıkları çukurlara kendileri gömülecekler” şeklinde açıklamalarda bulundu.