İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ile ilgili yeni bir proje gündemde.  Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği proje ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, İstanbul-İzmir arasındaki yaklaşık 6 saatlik yolu, 3 saatin altına indirmesi beklenen projenin 2018 yılında biteceğini açıkladı.  Proje ayrıca; Manisa, Kütahya ve Aydın gibi illeri de yakından ilgilendiriyor. Otoyolla birlikte yakındaki şehirlere de ulaşımın da kısalacağı ve 3-4 saatlik zaman tasarrufu sağlayacağı ön görülüyor.

Başbakan Binali Yıldırım da, proje kapsamındaki Kemalpaşa-İzmir Otoyolu’nun açılışında konuştu. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun bitiş tarihi için 2018 yılını işaret eden Yıldırım, ”Bu yol 2018’de bitmiş olacak. İstanbul-İzmir arası 2 saat 50 dakika.” şeklinde konuştu. İstanbul-İzmir arasında 3 saatlik zaman tasarrufu sağlayacak projenin 1,5 yıl gibi kısa zamanda bitmesi planlanıyor.

Amaçlarının yolları yaparken şehirleri en kısa yoldan birbirlerine bağlamak olduğunu söyleyen Yıldırım, ”Amacımız yolları yaparken şehirleri en kısa yoldan birbirine bağlamak. Bu açtığımız yol sadece İstanbul ve İzmir’e yaramıyor. Manisa, Eskişehir, Aydın, Denizli birçok ile yarayacak.” dedi.

Yeni proje tamamlandıktan sonra İstanbul üzerinden Ege ve Akdeniz Bölgesine doğru hareket edilecek iller arasındaki mesafe daha da kısalacak. 3-4 saatlik zaman tasarrufunun sağlanacağı proje için ulaşımda büyük kolaylıklar sağlanacak.