Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

3 Bakan Koronavirüsle İlgili Bilgilendirme Yaptı

3 Bakan Koronavirüsle İlgili Bilgilendirme Yaptı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

3 Bakan Koronavirüsle İlgili Bilgilendirme Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Türkiye’de koronavirüsün görülmesinin ardından toplantı yaptı. Toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ortak basın toplantısı düzenledi.

“SORUN KÜRESEL MÜCADELEMİZ ULUSAL”

Fahrettin Koca’nın açıklamalarından satır başları:

Devlet yönetimimiz dün pozitif tanı konduğu bilgisini kamuoyuna hemen vermekte tereddüt etmemiştir. Bundan sonraki her buluşma bilgi paylaşımı dün gece ve öncesindeki süreçten farklı olmayacaktır. Koronavirüse karşı antibiyotikler etkili değildir. Tahminlerin bilgi ile karıştırıldığı bir ortamdayız. Bizim doğru bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiye yaygınlık kazandırmak sorumluluğunuz olduğuna inanıyorum. Sorun küresel mücadelemiz ulusal.”

Sorun küresel mücadelemiz ulusal. Bilimsel yöntemle ilerledik. Tanı ve izolasyon sürecini zaman kaybetmeden yaptık. Risk ciddidir bugünkü toplantımızın iki ana gündeminden biri bu oldu. Turizm ve ticaretten sorumlu bakanlarımız bugün toplantımızda bizlerle birliktelerdi.”

“KORONAVİRÜS TEDBİRLERİMİZDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR”

Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına geliyor. Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda yeni bir düzene sokmaktır. Koronavirüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir”

“DIŞARIDAN DAHA AZ TURİSTİN GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı açıklamada, “Kültürel etkinlikler ve organizasyonlarla ilgili Nisan sonrasına ertelemek gündemde. Dışarıdan daha az turistin gelmesini sağlayacağız. Bu bağlamda turizm hareketlerini cezbettirmek yerine daha az turistin gelmesini sağlamak daha sağlıklı bir çözüm olacağına karar verdik” dedi.

“FAHİŞ FİYATLARLA İLGİLİ DE HAREKETE GEÇECEĞİZ”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da toplantı sonrası yaptığı açıklamada, maskedeki fiyat artışlarının takipte olduğunu belirterek, “Ticaretin akışının aksamaması yönünde tedbirlerimizi aldık. 2 bin 183 firma hakkında soruşturma açacağız. Son dönemde eldiven tulum gibi son dönemde fiyat artışları oldu. Bu doğrultuda önceliğimiz halkın sağlığı. Dolayısıyla fiyat önceliğini Sağlık Bakanlığı’na verdik. Firmalarımız piyasanın talebini yerine getirecek. Maskede fiyat artışı takipte… Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatlar görüyoruz, gerekeni yapacağız. Halkımız sakin olmalı” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Esenler Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen “Güvenli Şehir Esenler Projesi” kapsamında
Sıradaki Haber ESENLER’DE TÜM OKULLAR 7/24 İZLENİYOR
   Kurumsal SEO Ajansı    Snus İstanbul    Labella Lens    fiskos sehpa    Kokteyl Masası Kiralama    youtube izlenme satın al    takipçi satın al    forma yaptırma    kamagra jel    istanbul evden eve nakliyat    KaradagdaSirket.com    Akay Yangın       www.dmsauto.com.tr    takipçi satın al    Guide of Dubai    Buy Followers    Çiçek Yolla    Bayz Tasarım    yabancı dizi izle    takipçi satın al    Snus Satın Al    Ankara Avukat    Uzun Dönemli Araç Kiralama    Balıkesir Web Tasarım    ÇTSO Seçim