Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, referandum sonuçlarıyla ilgili son günlerde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Referandumda halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruların reddine yönelik kararlarının gerekçesini bir iki gün içinde açıklayacaklarını bildirdi.

YSK Başkanı Sadi Güven’e, YSK binasına gelişinde, gazeteciler tarafından CHP, HDP ve Vatan Partisinin halk oylamasının iptaline ilişkin başvurularının reddine yönelik kararın gerekçesinin ne zaman açıklanacağı soruldu. Bilindiği gibi 16 Nisan seçimlerinde mühürsüz oy kullanıldığı ve bunları iptaline yönelik çeşitli kurumlarda iptal başvuruları geldi. YSK tüm bu başvuruları reddererek seçimi kabul gördü ve onayladı. Yaşanan bu gelişmeler sonrası YSK’dan başvuruların reddine yönelik gerekçeli karar beklendi. YSK Başkanı Sadi Güven, gazetecilerin bu sorularına “Bir iki gün içinde referandumla ilgili gerekli açıklamayı yapacağız.” cevabını verdi.

YSK’nın birkaç gün içinde referandumda halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruların reddine yönelik kararlarının gerekçesini açıklanması bekleniyor…