Tedavi gördüğü hastanede önceki gün kalın bağırsak kanseri nedeniyle 72 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Bülent Kayabaş İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Usta sanatçı  için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlendi. Bülent Kayabaş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne getirildi. Törene başta Kayabaş’ın ailesi olmak üzere sanatçı dostları ve sevenleri yalnız bırakmadı. Rutkay Aziz, Ali Poyrazoğlu, Orhan Aydın, Süha Uygur, Doğa Rutkay, Selçuk Yöntem gibi sanatçı dostları törene katılanlar arasındaydı.

Bülent Kayabaş, Teşvikiye Camii’nde kılınan namazın ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BÜLENT KAYABAŞ KİMDİR?

Birçok sinema filminde ve tiyatroda rol alan Bülent Kayabaş, Yeşilçam’ın en iyi yardımcı oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

Tam adı Osman Bülent Kayabaş olan usta oyuncu 25 Ağustos 1945’te Eskişehir’de doğdu. 1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda profesyonel oldu ve birçok tiyatro oyununda oynadı.

Bülent Kayabaş, birçok sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde  rol aldı, seslendirmeler yaptı. Winnie The Pooh adlı karakteri tam 14 yıl seslendirdi.

Usta oyuncu, 1981 yılında “Avni Dilligil” En İyi Oyuncu ödülünü aldı.