ÖSYM’nin daha önce yayınladığı sınav soruları son yıllarda gizli tutuluyordu. ÖSYM sınav öncesi kritik kararı verdi. YGS’den sonra sınav sorularının hepsi ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yayınlanacak.
Birkaç gün önce konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Demir,”Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularının yüzde 20’sinin açıklanmasına” ilişkin soru üzerine, soruların tümünün açıklanıp açıklanmaması konusunu da yeniden değerlendirmek istediğini söylemişti.

Kamuoyunun bütün soruları görmemesi meselesinin arkasında, konulara değil, “şu soru çıktı, bu soru çıkmadı” şeklinde sorulara odaklı hazırlık sürecine girilmesini engellemenin bulunduğunu anlatan Demir, “Bu konu belki yeniden değerlendirilebilir, tüm soruları açıklama konusu. Bir önceki arkadaşlar soruları açıklamayalım, böylece biriktirdiğimiz bazı soruları daha sonraki sınavlarda sorabiliriz gerekçesiyle bunu başlatmışlar. Bu çok doğru bir yaklaşımdı” değerlendirmesini yapmıştı.

Dünyada soruların zorluğu ya da kolaylığının gerçek adaylar üzerinde denenerek bulunduğunu dile getiren Demir, bunun başka bir yolu olmadığını da sözlerine eklemişti.