Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

Malatya’da “Mercedes Kadir”in balmumu heykeli yapıldı

“Mercedes Kadir” Heykelini Görünce Ne Yaptı? Malatya’da “Mercedes Kadir” olarak

“Mercedes Kadir” Heykelini Görünce Ne Yaptı?

Malatya’da “Mercedes Kadir” olarak bilinen Fatih Kaydı’nın balmumu heykeli yapıldı. Kent Müzesindeki yerini alan heykel, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

“ARTIK YURT DIŞINDA DA BİLİNİYOR”

Malatya Kent Müzesi’nde görevli Bekir Aslan, heykelin kendilerini mutlu ettiğini ve vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini söyledi. Ziyaretçilerin özellikle “Mercedes Kadir”i görmek için müzeye geldiklerini anlatan Aslan, “Mercedes Kadir de haftada bir buraya geliyor. Kendi heykelini görünce mutlu oluyor. Arkada oturtup vatandaşlarla sohbet ettiriyoruz, çay ikram ediyoruz. Malatya’yı kayısıdan sonra en iyi temsil eden Kadir’dir.” dedi. “Mercedes Kadir”in yurt dışında da tanındığını belirten Aslan, şunları söyledi: “Kadir’in kendince bir şanı var. Artık yurt dışında da biliniyor. Ziyaretçilerimiz yaz sezonu olduğu için geliyorlar, ‘Kadir Bey’le nasıl görüşebiliriz, fotoğraf çekebilir miyiz, rahatsızlığı nasıl?’ diye soruyorlar. Malatya’dan ziyade yurt dışına da taşındı Kadir’in namı. Kadir için gelen çok ziyaretçimiz var. Burası için gelen ziyaretçiler var çünkü burada Malatya’nın güldüren yüzlerini anlatıyoruz.”

“ONU SEVİNDİRMEK DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEYİDİR”

Ziyaretçi Eray Cangönül ise Fatih Kaydı’nın balmumu heykelini ilk gördüğü zaman şaşırdığını ve heyecanlandığını ifade etti. Balmumu heykelini herkesin görmesi gerektiğini dile getiren Cangönül, “Kadir de gördüğü zaman şaşırdı. Çok hoşuna gitti. Onu sevindirmek dünyanın en güzel şeyidir. Heykel çok güzel, yapan kardeşimizin eline sağlık. Çok güzel olmuş. Malatya’nın sevilen yüzlerini bu şekilde değerlendirerek görmeyi isteriz.” dedi.

MERCEDES KADİR KİMDİR?

Malatya’da akli dengesi yerinde olmayan, gününü yaklaşık 3 metre uzunluğunda, 10 kilogram ağırlığındaki kavak ağacından yapılan sopanın üzerinde geçiren ve “Mercedes Kadir” olarak tanınan 34 yaşındaki Fatih Kaydı’ya Malatya halkı büyük sevgi duyuyor. “Mercedes Kadir”, trafik ışıklarında duruyor, yayalara yol veriyor ve sözde otomobilini kullanmadığı zamanlarda park ediyor.

Asıl ismi “Fatih” olmasına rağmen Malatya’da “Mercedes Kadir” ve “Gümüş” olarak anılmaktadır. Malatyalılar ‘Mercedes Kadir’i o kadar çok benimsemiş durumda ki, trafik polisinden sürücüsüne, sanayideki ustasından yolda karşılaşan vatandaşına kadar herkes onun Mercedes olarak kullandığı değneğine araç muamelesi yapıyor. Öyle ki trafik polisleri yanlış yere parkettiğinde ya da ‘çok hızlı gittiğinde’ Kadir’e ceza yazıyor.

Mersedes Kadir. Malatya’ da yaşıyor. Akli dengesi yerinde değil ve bütün gün üstünde dolaştığı önünde Mercedes arması olan sopayı Mercedes’i zannederek yaşıyor.

Koskoca bir şehir, Kadir’in Mercedes hayalini her şeyiyle sahiplenmiş durumda…

Kadir trafik ışıklarında duruyor, arabasını park ediyor, diğer arabalar trafikte ona yol veriyor, ona göre parkediyor. Bütün şehir o “Mercedes”in farkında! Kadir sopasını Mercedes servisine götürüyor, ustalar bütün ciddiyetleriyle arızaları anlatıyor, bir usta sopaya teyp takıyor, diğeri aynasını, armasını yeniliyor..

Trafik polisleri yanlış yere parkettiğinde ya da ‘çok hızlı gittiğinde’ Kadir’e ceza yazıyorlar, zamanı geldiğinde muayeneye gönderiyorlar!

Bir koca şehir, Malatya, Kadir’in hikayesini onunla birlikte yaşıyor.

”Mersedes Kadir” ile ilgili bir anı:

Bir gün Mercedes Kadir arabası (sopası) arızalandı diye sanayiye gider. Usta arızasını söyler ve 3 gün sonra gelip alabileceğini belirtir. Tabi mercedes Kadir 3 gün sonra gelir usta daha işinin bitmediğini yarın gelmesini söyler. Mercedes Kadir bu şekilde 2 hafta boyunca gider gelir. Bir gün yine gider sanayiye ama usta işinin daha bitmediğini söyler tabi Mercedes Kadir sinirlenir artık ve şunu söyler: ”Yeter artık yap şu arabayı 2 haftadır eve yürüyerek gidip geliyorum” der. 🙂

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube MP3 İndir: Müzik Arşivinizi Genişletmenin En Pratik Yolu Günümüzde
Sıradaki Haber YouTube MP3 İndir: Müzik Arşivinizi Genişletmenin En Pratik Yolu
  Kurumsal SEO Ajansı   Labella Lens   fiskos sehpa   youtube izlenme satın al   takipçi satın al   forma yaptırma   istanbul evden eve nakliyat   KaradagdaSirket.com   Akay Yangın   Rize Avukat   www.dmsauto.com.tr   takipçi satın al   Guide of Dubai   Buy Followers   Bayz Tasarım   yabancı dizi izle   takipçi satın al   Snus Satın Al   Ankara Avukat   Balıkesir Web Tasarım   ÇTSO Seçim   Eksper Raporu Sorgulama   Çelenk Gönder   İstanbul Hurda Fiyatları   

Premium Transfer   Maltepe Sağlık Kabini