Malatya Araştırma Geliştirme ve Kültür Derneği (MAGDER), yerel yönetimlerle kurduğu güçlü iletişim ve toplum yararına yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. MAGDER Başkanı Av. Özge Özçelik başkanlığındaki yönetim kurulu ve dernek üyelerinden oluşan heyet, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi’yi makamında ziyaret ederek ilçenin sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.
Gerçekleşen ziyarete MAGDER Başkanı Av. Özge Özçelik’in yanı sıra Hatice Sayın, Erkan Yılmaz, Nurettin Karabulut, Yıldız Akbalık, Alpaslan Gürakar, Songül Odunkıran, Hakan Demircioğlu ve Nurten Üşümüş Tosun katıldı. Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Büyükçekmece’de yaşayan Malatyalı vatandaşların beklenti ve talepleri ele alınırken, ilçenin sosyal dokusunu güçlendirecek projeler üzerine de kapsamlı fikir alışverişinde bulunuldu.
Yerel Yönetim ve Sivil Toplum İş Birliği Masaya Yatırıldı
Ziyaretin ana gündem maddelerinden biri, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi oldu. Görüşmede, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak akıl anlayışıyla hareket etmesinin hem vatandaşların beklentilerine daha hızlı cevap verilmesini sağlayacağı hem de ilçenin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacağı ifade edildi.
MAGDER heyeti, özellikle hemşehri dayanışmasını güçlendirecek sosyal sorumluluk projeleri, kültürel etkinlikler, eğitim faaliyetleri ve gençlere yönelik çalışmalar konusunda belediye ile ortak projeler üretmeye hazır olduklarını dile getirdi. İlçede birlik, beraberlik ve dayanışma kültürünün geliştirilmesine yönelik her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceklerini belirten heyet, yerel yönetimlerle kurulacak güçlü iletişimin toplumun her kesimine olumlu yansıyacağını vurguladı.
Özçelik: “Ortak Değerlerimizi Yaşatmaya Devam Edeceğiz”
MAGDER Başkanı Av. Özge Özçelik, dernek olarak yalnızca Malatyalıları bir araya getiren bir hemşehri kuruluşu olmanın ötesinde, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden, kültürel değerleri yaşatan ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren projeler geliştirdiklerini ifade etti.
Özçelik, yerel yönetimlerle kurulacak güçlü iş birliklerinin hem ilçelerin gelişimine hem de vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “MAGDER olarak ortak değerlerimizi yaşatmaya, hemşehri dayanışmasını büyütmeye ve kamu kurumlarımızla uyum içerisinde sosyal, kültürel ve eğitim odaklı projeler üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.
Hakan Çebi’ye Teşekkür
Ziyaret boyunca karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, Büyükçekmece’nin geleceğine yönelik yapılabilecek ortak çalışmalar da ele alındı. MAGDER heyeti, Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi’nin gösterdiği yakın ilgi, misafirperverlik ve samimi ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona ererken, taraflar önümüzdeki süreçte Büyükçekmece’nin sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkı sağlayacak ortak projelerde iş birliğini sürdürme temennisinde bulundu.
MAGDER’nin kamu kurumlarıyla geliştirdiği diyalog ve ortak çalışma anlayışının, hem Malatyalı hemşehrilerin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine hem de Büyükçekmece’de toplumsal dayanışmanın artmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Haber: Ferhat Canbey