Ramazan Bayramı ve yaz tatilinin başlangıcının aynı zamanlara denk gelmesini fırsat bilen İstanbullular, otobüs ve uçak biletlerine hücum ettiler. Otobüs biletlerinde ve uçak biletlerinde patlama yaşanırken, otogarlarda ve havalimanlarında yoğunluk oluşmaya başladı. Bayramda yaklaşık 600 bin İstanbullunun şehir dışında olacağı tahmin edilirken yaşanan yoğunlukların bayramdan 4-5 gün önceden başladığı öğrenildi.

İstanbul’da bayram haftasında otobüs biletlerinin tamamı tükendi. Alınan bilgiye göre İstanbul’da her gün 2500 otobüs çıkışı gerçekleşiyor. Özellikle bayram haftasına denk gelen 19-24 Haziran tarihleri arasında otogarlarda büyük bir yoğunluğun yaşanacağı ve yoğun bir otobüs çıkışının gerçekleşeceği bilgisi alındı.

İstanbul’daki havalimanlarında da büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bayram haftasında biletlerin neredeyse tamamı tükendi. Bayramı ve yaz tatilini fırsat bilenler kendilerini şehir dışına atmaya başladılar. Yaşanan yoğunlukların bayram dönüşü de aynı şekilde devam edeceği ve hem otobüs hem de uçak biletlerinde dönüş için de büyük taleplerin olduğu bilgisi alındı.