Esenler Belediyesi, Kızılay’ın kan bağışı çağrısını sessiz kalmayarak Dörtyol Meydanı’nda kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanya 5 gün sürecek.
Geçtiğimiz günlerde Kızılay’ın kan bağışı stoklarında azalma olduğu yönündeki bilgisi üzerine harakete geçen Esenler Belediyesi, Kızılay’a destek olmaya devam ediyor. Kızılay’ın kan stoklarının azaldığı yönünde açıklama yapan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın uyarılarını dikkate alan Esenler Belediyesi ve Esenler Kaymakamlığı hemen harekete geçti. “Esenler’in Damarındaki Kan Ülkesi İçin Akar” sloganıyla yeni bir kan bağışı kampanyası başlatıldı. Esenler Dörtyol Meydanı’na kurulan Kızılay çadırlarında kan verme işlerimi tüm hızıyla başladı.
Esenler Belediyesi’nin Kızılay İstanbul Şubesi ve Esenler Kaymakamlığı ile birlikte düzenlediği Kan Bağışı Kmpanyasına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Meclis Üyeleri, idari amirler, kamu personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
GÖKSU, ”BU MİLLET HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRDIR”
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yaptığı konuşmada Esenler halkının kampanyaya destek olmasını istedi. Kızılay’ın yapmış olduğu kan bağışı çağrısına Esenler halkı olarak duyarsız kalmadıklarının altına çizerek Kızılay’a her zaman destek olacaklarını belirtti. Göksu, “15 Temmuz’da bedenlerini tankların önüne atanlar bu milletin çocuklarıdır. Bu milletin çocukları vatan, millet ve bayrak dediğinizde her türlü fedakârlığı yapmaya taliptirler” dedi.
YILDIRIM, ”ESENLER’İN DESTEĞİ İLE 50 BİNE ULAŞACAĞIZ”
Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım konuşmasında, “Türkiye genelinde 50 bin kan stoku olması gerekirken, bu rakam 20 bine düştü. Genel Başkanımızın çağrısının üzerine, aziz milletimiz hemen karşılık verdi. Şu anda bu rakam 39 binlerde. Esenler’in birlik ve beraberlik duygusuyla gerçekleştirdiği kampanyanın ardından 50 bine ulaşacağız diye düşünüyorum” dedi.
ŞAHİN, ”HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”
Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, yapmış olduğu konuşmasında, “Millet olarak ihtiyaç olduğunda her türlü fedakârlığı yapmaktan geri durmayan bir anlayışımız var. Diğer ülkelerde savaş zamanlarında marketler yağmalanırken, biz askerlik şubeleri önünde sıra oluştururuz. Askere yardım ederiz. Kızılay da bizim hayır elimiz olarak dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara mağdurlara yardıma koşuyor. Biz de destek olacağız. Şimdi kan lazımmış, yarın başka bir şey olur. Ona da her zaman hazır ve nazır olacağız” dedi.
“Hayat kurtarmak senin kanında var” ve “Esenler’in Damarındaki Kan Ülkesi İçin Akar” sloganıyla başlatılan kampanya 5 gün sürecek. Esenler halkı, kampanya kapsamında 22 Ocak 2017 Pazar akşamına kadar, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulacak çadırlarda kan bağışında bulunabilecek.









