Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

ESENLER’DE DÜZENLENEN SEMİNERDE HELAL GIDANIN ÖNEMİ KONUŞULDU

SAĞLIKLI VE HELAL GIDANIN ÖNEMİ ESENLER’DE KONUŞULDU Esenler Belediyesi’nin düzenlediği

SAĞLIKLI VE HELAL GIDANIN ÖNEMİ ESENLER’DE KONUŞULDU

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği “Tok Tutan Kaseler” programı ve aile seminerleri kapsamında gerçekleştirilen “Helal Gıda Seçiciliğinin Önemi” semineri, katılımcılara hem sağlıklı beslenme alışkanlıkları hem de bilinçli gıda tüketimi hakkında önemli bilgiler aktardı.

Esenler Belediyesi, sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Zekai Şengör Kadın, Spor Kültür ve Meslek Edindirme Merkezi’nde gerçekleştirilen “Tok Tutan Kaseler” programında, uzman diyetisyen Gülnihal Kocaman eşliğinde dengeli ve doyurucu öğünlerin hazırlanışı uygulamalı olarak gösterildi. Aynı kapsamda düzenlenen aile seminerinde ise helal gıda seçiciliğinin önemi ele alındı.

PRATİK VE ULAŞILABİLİR BESLENME ÖNERİLERİ 

Yoğun katılımla gerçekleşen programda katılımcılar, protein, lif ve sağlıklı yağ bakımından zengin besinlerle kendi kaselerini hazırladı. Uygulamalı eğitim sayesinde katılımcılar hem doğru besin kombinasyonlarını öğrendi hem de günlük hayatta kolaylıkla uygulayabilecekleri tarifler hakkında bilgi sahibi oldu. Uzman diyetisyen Gülnihal Kocaman, sağlıklı beslenmenin sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çekerek dengeli öğünlerin hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı desteklediğini vurguladı. Kocaman, pratik ve ulaşılabilir beslenme önerileriyle katılımcılara yol gösterdi.

HELAL GIDA SEÇİCİLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Program kapsamında düzenlenen “Helal Gıda Seçiciliğinin Önemi” başlıklı seminerde bilinçli tüketim alışkanlıkları ele alındı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Haram olan gıdaların yenmemesi, katkı maddesi var mı, yok mu ile ilgili bilgilenme ve şuurlanmaya her zaman ihtiyacımız var. Sakın basite almayın. Bu yarınlarımızla ilgili ülkemizin güvenliğiyle alakalı ve bekasıyla alakalı. Sağlık sektöründeki haram ve farklı benzeri katkı maddeleri bütün toplumun genetiğini bozuyor.”

Seminerde söz alan Gıda Mühendisi Asuman Sarı ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bilim insanları üniversitede şöyle bir çalışma yapıyor, aynı şartlarda laboratuvar şartlarında sıcaklık, gelen ışık, işlenen miktarda her şey aynı. İki tane hayvanı o ortamda kesiyorlar. Tek fark var, birisini besmeleyle kesiyorlar, birisini besmelesiz kesiyorlar. Ve oradan alınan eti 24 saat aynı şartlarda tutuluyor. 24 saat sonra baktıkları zaman besmeleyle kesilen etin rengi pembe ve çok az bir miktarda bakteri üremiş. Ama besmelesiz kesilen etin rengi siyaha yakın ve bir milyonun üzerine bakteri üretmiş. Şimdi bunu nasıl açıklayacağız? Sadece besmele farkı var zahirde ama demek ki besmele bu kadar tesirli.”

  Kurumsal SEO Ajansı   Labella Lens   fiskos sehpa   youtube izlenme satın al   takipçi satın al   forma yaptırma   istanbul evden eve nakliyat   KaradagdaSirket.com   Akay Yangın   Rize Avukat   www.dmsauto.com.tr   takipçi satın al   Guide of Dubai   Buy Followers   Bayz Tasarım   yabancı dizi izle   takipçi satın al   Snus Satın Al   Ankara Avukat   Balıkesir Web Tasarım   ÇTSO Seçim   Eksper Raporu Sorgulama   Çelenk Gönder   İstanbul Hurda Fiyatları   

Premium Transfer   Maltepe Sağlık Kabini