ESENLER BELEDİYESİ DERGİCİLİK OKULU’NDAN İKİ YENİ DERGİ!
Esenler Belediyesi Asım Gültekin Dergicilik Okulu kapsamında iki yeni dergiyi daha yayın hayatına kazandırdı. Gençlik dergisi “Sarmaşık” ve bir masal dergisi “Düş Peşinde” okurlara dopdolu içerikler sunuyor. Okulun önceki dönem öğrencileri tarafından hazırlanan “Koyu Muhabbet” dergisi de 2’nci sayısında geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan şair- yazar Mevlana İdris’i kapağına taşıdı.
Esenler Belediyesi Asım Gültekin’in adını verdiği “Dergicilik Okulu” projesiyle ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin dergicilik hayalini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Öğrencilerin kaleme aldığı yazıları dergiler aracılığıyla okurla buluşturan okul, yeni dönemde yeni yazarlar yetiştirmeye devam edecek. Geçtiğimiz dönemde okulda eğitim alan gençler tarafından bitirme projesi olarak çıkarılan gençlik dergisi “Sarmaşık” ilk sayısında, öğrencilerin deprem ve yeniden inşa üzerine filizlenen düşüncelerini konu alıyor. Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı “Düş Peşinde” ise ilk sayısında, öğrencilerin düşlerinin peşinden koştuğu arkadaşlığı konu ediniyor. Ayrıca Asım Gültekin Dergicilik Okulu eserlerinden “Koyu Muhabbet” ise geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan şair ve yazar Mevlana İdris’i ele aldığı dosya ile okuru selamlıyor.
FİLİZLENEN DÜŞÜNCELER “SARMAŞIK” OLDU
Yazar Asım Gültekin’in emeklerini özümseyerek bu doğrultuda çalışmalar yürüten Dergicilik Okulu’nda, üniversite grubu öğrencilerinin dergi çalışması “Sarmaşık” oldu. Büyük gayretlerle fanzinini çıkaran öğrenciler bu eserle, derslerde kazandıkları tecrübelerini bir araya getirdi. Dergicilik Okulu kapsamında alanında uzman pek çok isimle bir araya gelen gençler, dergiciliğin püf noktalarına dair bilgiler edinerek çalışmalar yürüttü. Yazarın yaşadığı çağdan bağımsız olamayacağı düşüncesiyle “Sarmaşık” dergisi ilk sayısında Şubat ayında ülkemizi sarsan asrın felaketini kaleme aldılar.
KENDİ DÜŞLERİNİN PEŞİNDEN KOŞTULAR
Ortaokul öğrencilerinden oluşan “Düş Peşinde” masal dergisinin ekibi ise, yaklaşık bir yıl boyunca dergicilikle ilgili temel becerileri ve yazı yazma kabiliyetini geliştirdiler. Öğrenciler ayrıca bu süreçte pek çok yazar, şair ve dergici ile buluşarak sanata, edebiyata ve dergiciliğe güçlü bir adım attı. Arkadaşlık temasının işlendiği ilk sayıda öğrenciler, Mevlana İdris, Salih Zengin ve Ahmet Efe gibi isimlerden masallar okuyarak bir masalın nasıl yazılabileceği üzerine düşünerek okumalar yaptı. “Düş Peşinde” eseriyle ortaya öğrencilerin kendilerinin yazdığı birbirinden güzel arkadaşlık masalları çıktı. Dergide bulunan tüm çizimlerinin öğrencilere ait olduğu dergi ile öğrenciler, ilk kez bir dergi çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.
BU KEZ BAYRAĞI LİSELİLER DEVRALDI
Asım Gültekin Dergicilik Okulu’nda haftalar süren derslerin sonunda 60 öğrencinin birlikte çalışmasıyla yayın hayatına kazandırılan “Koyu Muhabbet” dergisi, ikinci sayısında bu kez bayrağı tamamen liseli öğrencilere devretti. Süreç boyunca öğrenciler, “Dergi çıkarmak neden önemlidir? Dergicilik bize ne katar? Kimdir üstat dergiciler?” gibi sorulara cevaplar buldu. İlk sayısında dergicilik alanında öncü bir çınar olan Asım Gültekin’i konu edinen “Koyu Muhabbet”, ikinci sayısında ölümünün birinci sene-i devriyesinde bir başka çınar Mevlâna İdris dosyasını ele aldı. Ayrıca Dergicilik Okulu kapsamında yazar buluşmaları ve gezilerle de öğrenciler farklı deneyimler yaşadı.




ALİ KARADOĞAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Esenler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin Esnaf Ziyaretinde Bulundu
2026 Yılı Site Kurma Fiyatları Kaç Para ?
Arabamı Kiraya Ver ile Güvenli ve Kazançlı Araç Yönetimi
KIYMAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
ESENLER FİLM FESTİVALİ’NDE ”BEYAZ PERDENİN DİJİTAL GELECEĞİ” KONUŞULACAK


Bedelli askerlik başvurusu için son gün!
Sosyal mesafenizi koruyunuz