Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

‘Dilsiz’ Filminin Galası Esenler’de Yapıldı

‘Dilsiz’ Filminin Galası Esenler’de Yapıldı Murat Pay’ın yönettiği, Vildan Atasever,

‘Dilsiz’ Filminin Galası Esenler’de Yapıldı

Murat Pay’ın yönettiği, Vildan Atasever, Ozan Çelik ve Mim Kemal Öke’nin başrollerini paylaştığı “Dilsiz” filminin gala gösterimi, Esenler’de gerçekleşti.

Esenler Belediyesi, sinema salonlarında gösterim fırsatı bulamayan veya salon imkânı az olan filmler için “Bağımsız Film Galaları” düzenliyor. Sinemaya ve sinemacıya destek olmak amacıyla düzenlenen etkinliğin ilk konuğu ise “Dilsiz” filmi oldu. İnzivadaki usta hattat ile genç bir ressamın yollarının kesişmesini konu edinen “Dilsiz” filminin gala gösterimi, film ekibinin katılımıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

ÜÇ AY HAT EĞİTİMİ ALDIM

Gösterim öncesi film ile ilgili düşüncelerini paylaşan Vildan Atasever, “Biz hat sanatını anlatıyoruz, hat sanatının aracılığıyla bir gencin hakikat yolculuğunu, kendisine dönüşünü, geleneğini, ailesini, manevi yolculuğunu anlatan bir film. Bunun altında da hat sanatı var. Film için Cavide Pala’dan hat eğitimi aldım 3 ay boyunca çok keyifliydi. Onunla ettiğimiz sohbetler, hat sanatının levhaya yazılan cümlelerinin anlamları, onun dışında bir hattatın hatta başladıktan sonraki kendi içsel yolculuğunu öğrenmek, konuşmak, o sakinliği yaşamak benim için çok faydalı bir dönem oldu. Daha önce tek başıma yaptığım bir şeyi ustalarıyla bambaşka pencereler açmama vesile oldu” dedi.

MANEVİ DEĞERLERİMİZİ ANLATAN FİLMLER YAPMALIYIZ

Filmin sınırlı sayıda sinema salonlarında gösterime girdiğine dikkat çeken Atasever, “Bizim bu tarz manevi değerlerimizi anlatan filmlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. İnsanların da ihtiyacı varmış ki, kulaktan kulağa gelen taleplerden dolayı üniversiteleri ve Türkiye’nin birçok şehrini geziyoruz. İlk niyetimiz ödül almak değil iyi bir sinema filmi yapmak. Bu karakterleri, bu hikâyeleri tanımak, sonra seyirciye en sahici şekilde ulaşmak ve insanlarda az da olsa bir etki bırakmak onları düşündürmek en kıymetli ödüldür bence” dedi.

SEYİRCİDEN TAM NOT

Gecede gösterimin ardından filmin yönetmeni Murat Pay, yapımcı İsmail Murat Erdağı ve oyuncu Vildan Atasever ile bir söyleşi düzenlendi. Murat Pay’ın hat sanatı üzerine bir belgesel çekmek üzere yola çıktığı; fakat süreç içerisinde kurmacaya dönüşen film, sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Söyleşi sonrası, Esenler Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, film ekibine çiçek takdim etti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Yerel Yönetim Kütüphanelerine Model Önerisi” çalıştayı,
Sıradaki Haber ESENLER’DE KÜTÜPHANELERİN GELECEĞİ KONUŞULDU
  Kurumsal SEO Ajansı   Labella Lens   fiskos sehpa   youtube izlenme satın al   takipçi satın al   forma yaptırma   kamagra jel   istanbul evden eve nakliyat   KaradagdaSirket.com   Akay Yangın   Rize Avukat   www.dmsauto.com.tr   takipçi satın al   Guide of Dubai   Buy Followers   Bayz Tasarım   yabancı dizi izle   takipçi satın al   Snus Satın Al   Ankara Avukat   Balıkesir Web Tasarım   ÇTSO Seçim   Eksper Raporu Sorgulama   Çelenk Gönder