Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

Bağcılar’da ”Gönül Sofrası”, İnönü Mahallesi’nde kuruldu

Bağcılar’da ”Gönül Sofrası” kuruldu Bağcılar’da 24 yıldır birlik ve beraberliğin

Bağcılar’da ”Gönül Sofrası” kuruldu

Bağcılar’da 24 yıldır birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı yerlerin başında gelen Gönül Sofrası, İnönü Mahallesi’nde kuruldu.

Bağcılar Belediyesi tarafından Ertuğrul Gazi Parkı’nda hazırlanan bu manevi sofraya mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da Ramazan’ın sevgisini ve bereketini paylaşmak için hemşehrileriyle bir araya geldi. İftar öncesinde vatandaşlarla sohbet eden Çağırıcı, ezanın okunmasıyla dua edip oruçlarını açtı.

İftardan sonra ise Bağcılarlılar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’ndaki İrfan Sofrasında ağırlandı. Çocuklar için yapılan eğlenceli ve yararlı programın ardından sahneye günün konuğu olarak Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) Başkanı Abdulvahap Ekinci, çıktı.

Allah ve Resulullah’a teslim olunmayan bir yerde insanlığın huzura kavuşması mümkün değil

Yaptığı konuşmada Müslümanların yaşadığı sıkıntıların nedeninin Ramazan Ayı’nı anlamına uygun yaşamamamızdan kaynaklandığını belirten Ekinci, “Toplumumuza baktığımızda maalesef bin bir türlü sorunlar içinde yaşıyoruz. Peki neden bu tür sorunlarla karşı karşıya geliyoruz? Şüphesiz ki bunun değişik sebepleri var ama bu sebepler arasında en önemli sebep bizim şu anda içinde bulunduğumuz ramazanı ve orucu şuurlu ve bilinçli şekilde tutmamamız ve idrak etme zafiyetinde oluşumuz. Eğer bizler Müslümanlar olarak kıldığımız namazın, tuttuğumuz orucun şuurunda olmuş olsaydık yaşadığımız sıkıntılarla iç içe yaşamaya mahkum bırakılmazdık. Her gün beş vakit namazı kılarken namazda okuduğumuz duaların ne anlama geldiğini düşünerek ve idrak ederek şuurlu bir şekilde okusaydık inanın şu anda yaşadığımız sıkıntılarla karşılaşmazdık. İbadetleri eda ederken orucu tutarken dünyaya yönelik verdiği dersleri mesajları iyi bir şekilde anlamamız lazım. Dün anlamamız gerekliydi ama bugün çok daha fazla bunu idrak ederek bilinçli bir şekilde kavramamız lazım. Gerçekten çok ciddi bir şuura bilince sahip olmamız gerekiyor. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biliyorsunuz. Birliğimizi bozmak için hile ve tuzakların olduğunu biliyorsunuz. Birliğin tek reçetesi olan İslam ne yazık ki farklı bir şeklide yorumlanarak sanki tam tersine barış kardeşlik dini olmadığı gibi yansıtılıyor. Bazı hilelerle bazı tuzaklarla karşı karşıya geliyoruz. Oysa İslam’ın yaşanmadığı bir yerde, Müslümanın Allah ve Resulullah’a teslim olmadığı bir yerde insanların huzura kavuşması ve insanların mutlu olması mümkün değildir” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BELEDİYE MECLİSİ 5 EKİM’DE TOPLANIYOR Esenler Belediye Meclisi’nin Ekim ayı
Sıradaki Haber ESENLER BELEDİYE MECLİSİ 5 EKİM’DE YAPILACAK
  Kurumsal SEO Ajansı   Labella Lens   fiskos sehpa   Kokteyl Masası Kiralama   youtube izlenme satın al   takipçi satın al   forma yaptırma   kamagra jel   istanbul evden eve nakliyat   KaradagdaSirket.com   Akay Yangın   Rize Avukat   www.dmsauto.com.tr   takipçi satın al   Guide of Dubai   Buy Followers   Bayz Tasarım   yabancı dizi izle   takipçi satın al   Snus Satın Al   Ankara Avukat   Uzun Dönemli Araç Kiralama   Balıkesir Web Tasarım   ÇTSO Seçim   Eksper Raporu Sorgulama   Çelenk Gönder