Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

Bağcılar’da 7.2’lik deprem tatbikatı yapıldı

Liseliler 7.2’lik deprem heyecanını yaşadı Deprem Haftası sebebiyle Bağcılar’da bir

Liseliler 7.2’lik deprem heyecanını yaşadı

Deprem Haftası sebebiyle Bağcılar’da bir lisede gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı yapıldı.

Öğrenciler, rol aldıkları tatbikatta hem heyecanlı anlar yaşadı hem de yaşanabilecek olası bir depremde neler yapacakları konusunda bilgi sahibi oldu.

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Türkiye’deki tüm okullarda olduğu gibi bugün Bağcılar’da da deprem tatbikatı yapıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi’nde düzenlenen tatbikatta BAĞKUT (Bağcılar Belediyesi Arama Kurtarma), AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), YARKUR (Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği), İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılay, İstanbul İtfaiyesi ve polis ekipleri yer aldı.

Öğretmenler öğrencileri sakinleştirdi

Senaryoya göre alarm çaldıktan sonra İstanbul merkezli 7.2 şiddetinde deprem meydana geldiği anons edildi. Alarm sesiyle birlikte okulda hareketli dakikalar yaşandı. Sarsıntının bitmesinin ardından “Tahliyeye başla” komutunu duyan öğrenciler sınıf öğretmenlerinin koordinesinde okuldan çıkış yaptılar. Bir yandan öğretmenler tarafından öğrenciler sakinleştirilirken bir yandan da kriz masası oluşturuldu. Olay yerine gelen AFAD gözlemcileri, itfaiyeciler, BAĞKUR ve YARKUR ekipleri, enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışması yaptı. Enkaz altında kalanlar için gözle, sesle ve dinleme cihazlarının yanında eğitimli köpekler molozlar altında mahsur kalan öğrenciler arandı.

Enkazdan çıkarılan öğrenciler, ekiplerin yardımıyla kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Okulun en üst katında mahsur kalan öğrenciler, sedyelere bağlanarak yatay ve dikey sistemle aşağı indirildi.

Her anı heyecan doluydu

Gerçeği aratmayan ve her anı heyecan dolu tatbikatta öğrenciler, deprem hakkında öğrendiklerini uygulama imkanı buldu. Tatbikat, İlçe Müftüsü Celal Büyük’ün yaptığı duayla sona erdi. Programa; Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da katıldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

FERHAT CANBEY KÖŞE YAZISI...
Sıradaki Haber BİR HALKIN ÖLÜMÜNÜ DİLEMEK, SADECE BİR SÖZ DEĞİLDİR
   Kurumsal SEO Ajansı    Snus İstanbul    Labella Lens    fiskos sehpa    Kokteyl Masası Kiralama    youtube izlenme satın al    takipçi satın al    forma yaptırma    kamagra jel    istanbul evden eve nakliyat    KaradagdaSirket.com    Akay Yangın       www.dmsauto.com.tr    takipçi satın al    Guide of Dubai    Buy Followers    Çiçek Yolla    Bayz Tasarım    yabancı dizi izle    takipçi satın al    Snus Satın Al    Ankara Avukat    Uzun Dönemli Araç Kiralama    Balıkesir Web Tasarım    ÇTSO Seçim