Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

Elektrik üretim ve dağıtım sektörünün mevcut borç stoku açıklandı

Elektrik üretim ve dağıtım sektörünün mevcut borç stoku 47 milyar

Elektrik üretim ve dağıtım sektörünün mevcut borç stoku 47 milyar dolar olduğu açıklandı.

Türkiye Bankalar Birliği, “Elektrik üretim ve dağıtım sektörünün mevcut borç stoku 47 milyar dolar, yapılandırma ihtiyacı 12-13 milyar dolardır” açıklamasında bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) elektrik üretim ve dağıtım sektörünün mevcut borcu hakkında açıklamada bulundu. TBB’den yapılan açıklamada sektörün mevcut borç stokunun 47 milyar dolar olduğu belirtildi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin açıklaması şu şekilde:

“YAPILANDIRMA İHTİYACI 12-13 MİLYAR DOLAR”

“Son dönemde kamuoyunda doğalgaz santralleri hakkında yer alan tartışmaların daha sağlıklı bir zeminde yapılmasını teminen bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Elektrik üretim ve dağıtım sektörünün mevcut borç stoku 47 milyar ABD Doları civarındadır.Yapılandırma ihtiyacı bulunan kredi portföyü 12-13 milyar ABD doları düzeyindedir. Bu tutarın yaklaşık 10 milyar ABD doları tutarındaki kısmının 2019 yılı içinde yapılandırmasının tamamlanması beklenmektedir.

Bu kredilere ilişkin sınıflandırma ve karşılık hesaplamaları uluslarararası finansal modellere ve denetime uygun bir şekilde yapılmaktadır. Kredi teminatları ve santrallerin nakit akış projeksiyonlarındaki beklentilerin farklı olması nedeniyle karşılık oranları bankalar arasında fark gösterebilmektedir.

En olumsuz senaryoda dahi bu kredilerin tamamına karşılık ayrılsa bile bunun sektörün sermaye yeterlilik oranına etkisi yaklaşık yüzde 0,23 düzeyinde olacağı hesaplanmaktadır. Bu kredilerinin tamamının 3. gruba alınması halinde dahi sektörün takipteki alacaklar rasyosuna etkisi yüzde 0,22 seviyesinde kalacaktır. Diğer bir değişle, bu kredilere ilişkin en muhafazakar şekilde hareket edilse bile etkisi oldukça sınırlı, makul ve yönetilebilir düzeydedir” denildi.

(sondakika.com)

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MUSTAFA MUSAB ÇİÇEK VE NACİ AY’DAN “BİRLİKTE TEMSİL, BİRLİKTE ÇÖZÜM,
Sıradaki Haber İTO SEÇİMLERİNDE YAPI SEKTÖRÜNDEN GÜÇ BİRLİĞİ!
  Kurumsal SEO Ajansı   Labella Lens   fiskos sehpa   youtube izlenme satın al   takipçi satın al   istanbul evden eve nakliyat   KaradagdaSirket.com   Akay Yangın   Rize Avukat   www.dmsauto.com.tr   takipçi satın al   Guide of Dubai   

Buy Followers   Bayz Tasarım   yabancı dizi izle   takipçi satın al   Snus Satın Al   Ankara Avukat   Balıkesir Web Tasarım   ÇTSO Seçim   Eksper Raporu Sorgulama   İstanbul Hurda Fiyatları   Premium Transfer   Maltepe Sağlık Kabini     İnanç Turizm Umre