Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

Kartla Harcamada Rekor Kırdık

Türkiye Kredi Kartıyla yapılan harcamalarda rekor kırdı. Türkiye’de kredi kartıyla

Türkiye Kredi Kartıyla yapılan harcamalarda rekor kırdı.

Türkiye’de kredi kartıyla yapılan harcamalar rekor seviyelere ulaştı. Yaklaşık olarak 60 milyon kredi kartı kullanıcısı tarafından 615 milyarlık ödeme gerçekleştirildi.

Ülkemizde artık nakitin yerini alan kredi kartlarındaki harcamalar rekor seviyelere ulaştı. Giyimden, ulaşıma, teknolojiden, yiyecek- içeceğe, faturalara kadar artık hayatımızın bir parçası olan kredi kartlarının Türkiye’de istatistikleri pek iç açıcı değil.

Bankalar Arası Kart Merkezi (BKM)’nin verilerine göre, günümüzde aktif olarak kullanılan 124 milyon banka kartı ve 60 milyon da kredi kartı bulunmaktadır. 2012’de 2,9 milyar adet kartlı alışveriş ile 346 milyon liralık ödeme yapılırken bu rakam son bir yılda 4,4 milyar işlemle 615 milyarlık ödemeye ulaştı.

Teknolojinin gün geçerek sürekli gelişmesiyle beraber kart kullanıcılarının ödeme deneyimleri de günden güne farklılık gösteriyor. Kart kullanıcıları hem zaman kaybetmemek hem de daha hızlı işlem yapabilmek için temassız kartlara yoğun bir ilgi gösterdi. Son bir yıl içerisinde 60 milyon işlemde 1,3 milyar temassız kartla ödeme işlemi gerçekleştirildi.

Kredi kartları özellikle özel günlerde işlem rekoru kırmaktadır. 2017 yılında Anneler Gününde alışveriş işlemleri rekor kırarken, Ramazan ve Kurban Bayramı arifleri gibi en çok alışveriş işlemi yapılan günler arasında yer aldı. Öte yandan kredi kartlarının sektörel kullanımları göz önüne alındığı zaman en çok market ve AVM harcamalarında ön plana çıktığı belirtildi.

(Ajanspress)

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MUSTAFA MUSAB ÇİÇEK VE NACİ AY’DAN “BİRLİKTE TEMSİL, BİRLİKTE ÇÖZÜM,
Sıradaki Haber İTO SEÇİMLERİNDE YAPI SEKTÖRÜNDEN GÜÇ BİRLİĞİ!
  Kurumsal SEO Ajansı   Labella Lens   fiskos sehpa   youtube izlenme satın al   takipçi satın al   istanbul evden eve nakliyat   KaradagdaSirket.com   Akay Yangın   Rize Avukat   www.dmsauto.com.tr   takipçi satın al   Guide of Dubai   

Buy Followers   Bayz Tasarım   yabancı dizi izle   takipçi satın al   Snus Satın Al   Ankara Avukat   Balıkesir Web Tasarım   ÇTSO Seçim   Eksper Raporu Sorgulama   İstanbul Hurda Fiyatları   Premium Transfer   Maltepe Sağlık Kabini     İnanç Turizm Umre