Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

ESENLER MANTI FESTİVALİ DÜZENLENDİ

ESENLER MANTI FESTİVALİ DÜZENLENDİ Esenler Kayseri Mantı Festivali’nde lezzet dolu anlar

ESENLER MANTI FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Esenler Kayseri Mantı Festivali’nde lezzet dolu anlar yaşandı.

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Esenler Kayseri Mantı Festivali’nde 20 bin kişiye lezzetiyle damakları şenlendiren mantı ikram edildi. Mantıyı başkenti Kayseri’den Esenler’e taşıyan festivalde, Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Orhan Hakalmaz, seslendirdiği türkülerle kulakların pasını sildi.

Esenler Belediyesi, Türkiye’nin en çok sevilen yöresel yemeklerinden biri olan mantıyı, ‘Esenler Kayseri Mantı Festivali’ ile Esenlerlilerle buluşturdu. Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (KAYFED) iş birliği ile Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde, yaklaşık 20 bin kişiye 3 ton Kayseri mantısı ikram edildi. Keyifli anlara sahne olan festivalde hanımlar, maharetli elleriyle festival boyunca mantı yaptı. Mantı yeme yarışmasıyla heyecan dolu anlar yaşandı. Festivale Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekili Hülya Nergis, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilçe belediye başkanları, İstanbul AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul’daki Kayseri derneklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının başkan, yöneticileri ile kabalalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

esenler 1

PARLAYAN BİR YILDIZ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada çocukluk anılarını anlatarak “Kayseri ticaret şehridir. Ben dahil bütün Kayserililerin çocukluğu dükkanlarda geçmiştir. Çocukluğumuzda su, sakız, çekirdek satardık. Ticaret şehri kelimesi Kayseri’ye gerçekten yakışıyor. Anadolu rotasında parlayan bir yıldız. Bu şehirde çalışma var, gayret var. Eskiden bu şehre ‘Makarr-ı Ulema Şehri’ yani ‘Alimler Şehri’ denilirdi. Şimdi günümüzde yine güzel bir sıfatı var Kayseri’nin: Hayırseverler Şehri” şeklinde konuşarak memleketi Kayseri’ye ve festivale ilişkin görüşlerini dile getirdi.

KAYSERİ GASTRONOMİ ŞEHRİDİR

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Kayseri br gastronomi şehridir. Kayseri mutfağı meşhurdur. Kayseri mantısı aslında eşi benzeri olmayan tescilli ve insana ayrı bir damak zevki veren yemektir. Kayseri’nin sucuğu, pastırması, elması var. Kayseri’nin güzellikleri burada saymakla bitmez. İstanbul’da Türkiye’nin her yöresinden gelenler olduğu gibi Kayseri’den de gelenler var. İstanbul küçük bir Türkiye. Burada böyle bir etkinliğin yapılması çok anlamlı” şeklinde konuştu.

ANADOLU’NUN BEREKETİNE ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Festivalde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu meydan çok güzel şeylere şahitlik ediyor. Bundan birkaç önce elma festivali, ondan birkaç hafta önce nar, badem ve çiğ köfte festivali, daha sonra hamsi ve lahana festivali derken aslında Anadolu’nun zenginliğini, Anadolu’nun bereketini bu meydanda yaşayarak tadarak bu toprakların tınısını ve güzelliğine şahitlik ediyoruz. Esenler’in güzel insanları bu meydanda bu etkinliklere ev sahipliği yaparak Anadolu’nun her tarafından gelen çağrıya, her taraftan gelen güzelliklere ev sahipliği yapıyorlar” diye konuştu.

esenler 2

HER BÖLGENİN AYRI BİR GÜZELLİĞİ VAR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise “Mantı festivaline geldik ama burada Kayseri’nin pek çok lezzeti var. Her bölgenin ayrı bir güzelliği var. Bu tür festivaller bir araya gelme vesilesi. Ama şundan eminiz ki Türk bayrağımızın altında vatanına, milletine, devletine, inancına, kültürüne bağlı olan Anadolu insanının buluşma noktasıdır. Bu nedenle böyle anlamlı bir festivali düzenleyen hemşerilerimize, Esenler Belediye Başkanımıza ve kıymetli ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Plaket takdiminin yapıldığı festivalde, Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, en sevilen türküleri seslendirdi. Hakalmaz’ın türkülerine eşlik eden vatandaşlar, kendilerine ikram edilen meşhur Kayseri mantısını tadarak keyifli anlar yaşadı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Yerel Yönetim Kütüphanelerine Model Önerisi” çalıştayı,
Sıradaki Haber ESENLER’DE KÜTÜPHANELERİN GELECEĞİ KONUŞULDU
  Kurumsal SEO Ajansı   Labella Lens   fiskos sehpa   youtube izlenme satın al   takipçi satın al   forma yaptırma   kamagra jel   istanbul evden eve nakliyat   KaradagdaSirket.com   Akay Yangın   Rize Avukat   www.dmsauto.com.tr   takipçi satın al   Guide of Dubai   Buy Followers   Bayz Tasarım   yabancı dizi izle   takipçi satın al   Snus Satın Al   Ankara Avukat   Balıkesir Web Tasarım   ÇTSO Seçim   Eksper Raporu Sorgulama   Çelenk Gönder