Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

MOBİL GERİ DÖNÜŞÜM ATIK TRANSFER ARAÇLARI GELİYOR

MOBİL GERİ DÖNÜŞÜM ATIK TRANSFER ARAÇLARI GELİYOR “Belediyelerde Sıfır Atık

MOBİL GERİ DÖNÜŞÜM ATIK TRANSFER ARAÇLARI GELİYOR

“Belediyelerde Sıfır Atık Uygulaması” panelinde konuşan Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, yeni projeleri Mobil Geri Dönüşüm Atık Transfer Araçları sayesinde Sıfır Atık’a dev bir destek daha vereceklerini açıkladı.

Türkiye Belediyeler Birliği Sıfır Atık ve Belediyeler Kongresi kapsamında gerçekleşen “Belediyelerde Sıfır Atık Uygulaması” paneli İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu moderatörlüğünde, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın katılımıyla zoom programı üzerinden gerçekleşti.

GERİ DÖNÜŞÜMLE VATANDAŞ KAZANACAK

Geri dönüşümle ilgili hedefleri ve yeni geliştirilecek projeyi açıklayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, şu şekilde konuştu:

“Göreve geldiğim ilk günden itibaren ‘Sıfır Atık’ konusunda ciddi çalışmalarımız oldu. İlk olarak Esenler’deki her eve girerek ‘Sıfır Atık’ın ve ‘Geri Dönüşüm’ün ne olduğunu anlatacak 50 kişilik özel çevre ekibi kurduk. Esenler’deki 189 bin bağımsız bölüme giderek, çöplerimizin aslında bir tarla bir ekonomi aynı zamanda geleceğimiz olduğunu teker teker anlattık. Oluşan toplumsal bilinçle çöpü kaynağından ayrıştırmaya başladık. Bugün ortalama günlük toplanan çöpümüz 400 ton civarında. Yüzde 10’unu kaynağından ayrıştıran konuma geldik. Hedefimiz ise toplanan çöpün yüzde 50’sini ayrıştırmak. Toplanan çöpü ciddi anlamda ayrıştırabilir, bunun getirisini de vatandaşa hissettirebilirsek kaynağında çöp sorununu büyük bir oranda çözmüş olacağız. Bunun için Mobil Geri Dönüşüm Atık Transfer Araçları oluşturuyoruz. Yani depozitolu çöp. Vatandaşlarımız, araçlarımıza geri dönüşüme tabi tutacağımız ne kadar malzeme verdiyse, bunu aylık para puan olarak yükleyeceğiz ve ay sonunda bize katkıda bulundukları kadar onlara katkıda bulunacağız.”

“AKILLI MOBİL ATIK TOPLAMA” PROJESİ ÖDÜL ALDI

Esenler Belediyesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni’nde “Akıllı Mobil Atık Toplama Projesi” ödüle layık görüldü. En iyi “Sıfır Atık Projesi” ödülü Emine Erdoğan tarafından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya takdim edildi.

   Kurumsal SEO Ajansı    Snus İstanbul    Labella Lens    fiskos sehpa    Smm panel    Kokteyl Masası Kiralama    youtube izlenme satın al    takipçi satın al    forma yaptırma    kamagra jel    istanbul evden eve nakliyat    KaradagdaSirket.com       www.dmsauto.com.tr    takipçi satın al    Guide of Dubai    Buy Followers    Çiçek Yolla    Bayz Tasarım    yabancı dizi izle    takipçi satın al    Snus Satın Al    Ankara Avukat    Uzun Dönemli Araç Kiralama    Balıkesir Web Tasarım    Akay Yangın