Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
otelkilidi.jpg
labella lens

‘Vicdan Konvoyu’na Bağcılar’dan 45 kadın katıldı

‘Vicdan Konvoyu’na Bağcılar’dan 45 kadın katıldı Suriye’de 7 yıldır devam

‘Vicdan Konvoyu’na Bağcılar’dan 45 kadın katıldı

Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen ve işkence gören kadınların özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan Uluslararası Vicdan Konvoyu’na Bağcılar’dan aralarında Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi üyelerinin de bulunduğu 45 kadın katıldı. Eylemin sembolü olan oyalı yazmaları takıp otobüse binen aktivistleri, çocukları ve eşleri el sallayarak uğurladı.

55 ülkeden sivil toplum kuruluşu üyesi kadınlar, Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta zindanlarda işkencelere maruz kalan 13 binden fazla kadın için harekete geçti. Kötü muamele altındaki Suriyeli kadınlara özgürlük çağrısı yapan ve sayıları 7 bini bulan aktivist kadınlar, seslerini duyurmak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde özel bir etkinlik gerçekleştirecek.

Dünyanın dört bir yanından kadınların oluşturduğu “Vicdan Konvoyu”na Bağcılar ilçe sakinleri de destek veriyor. Bu amaçla Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi, İHH Bağcılar Şubesi ve Bağcılar Ev Hanımları Derneği üyesi 45 kadın hazırlıklarını tamamladı.

“Askerlere hediye ve mektup götürdüler”

Sabah erken saatlerde Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi önünde toplanan aktivistler, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan askerler için hazırladıkları hediye paketlerini yanlarına aldı. Bere, çorap, çamaşır, kazak bulunan paketlerde askerlere yazılmış mektuplar da yer alıyor. Otobüsle yola çıkan kadınları kendilerini son ana kadar yalnız bırakmayan eşleri ve çocukları uğurladı. Eşler, kadınların arkasından “Allah yolunuzu açık etsin” deyip el salladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Hatay’da buluşacak olan “Vicdan Konvoyu” aktivistleri, Suriye’de kadınlara uygulanan insanlık dışı muameleyi protesto etmek ve dünya gündemine taşımak için sınırdaki tellere oyalı yemeni bağlayacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BELEDİYE MECLİSİ 5 EKİM’DE TOPLANIYOR Esenler Belediye Meclisi’nin Ekim ayı
Sıradaki Haber ESENLER BELEDİYE MECLİSİ 5 EKİM’DE YAPILACAK
  Kurumsal SEO Ajansı   Labella Lens   fiskos sehpa   Kokteyl Masası Kiralama   youtube izlenme satın al   takipçi satın al   forma yaptırma   kamagra jel   istanbul evden eve nakliyat   KaradagdaSirket.com   Akay Yangın   Rize Avukat   www.dmsauto.com.tr   takipçi satın al   Guide of Dubai   Buy Followers   Bayz Tasarım   yabancı dizi izle   takipçi satın al   Snus Satın Al   Ankara Avukat   Uzun Dönemli Araç Kiralama   Balıkesir Web Tasarım   ÇTSO Seçim   Eksper Raporu Sorgulama   Çelenk Gönder