Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yazılı açıklama geldi. Hava sıcaklıkları 16 Kasım Çarşamba gününden itibaren 5 ila 8 derece azalacağı ve sıcaklıkların mevsim normallerine ineceği hatta bazı bölgelerde dahada düşeceği belirtildi. Özellikle Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman’da genelini için dikkat çekildi. Bu bölgelerde gece ve sabaha karşı buzlanma ve don tehlikesine işaret çekti. Vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteorolojiden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 9 derece azalacak ve havalar soğumaya başlayacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmazken mevsim normallerinde seyredilecek.

İstanbul’da bugün puslu bir hava hakim iken yarından itibaren ise sağanak yağış bekleniyor sıcaklık ise 6 dereceye kadar düşüyor. İstanbul’da soğuk havalar etkisini yarından itibaren göstermeye başlıyor. Yarın İstanbul’da 10 derecenin altında seyredecek olan sıcaklıklar İstanbullulara zor bir gün yaşatması bekleniyor. Uzmanlar bu konuda vatandaşları uyarırken gerekli önlemleri almaları için dikkat çekiyorlar.