İstanbul için sağanak yağış uyarısı gelmeye devam ediyor. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı soğuk hava dalgası İstanbul’u etkisi altına almaya başladı. Pazar akşamı başlayan yağış gece boyunca devam etti. Pazartesi günü öğleden sonra İstanbul’da aniden kararan hava beraberinde şiddetli yağış ve rüzgar getirdi. Uzmanlar yağışlı havanın pazartesi gecesinden devam ederek salı günü öğlene kadar sürmesini tahmin ediyorlar. İstanbul’da sıcaklıklar hızla düşerek 10 derecenin altına indi.  Sıcaklık gündüz 8-9 derece, gece ise 6 dereceye kadar düşecek. Şu an için İstanbul’da dolu ve kar görünmezken yağışlı havanın salı günü öğleden sonra durması bekleniyor.

Uzmanlar İstanbul’daki hava sıcaklığının artmayacağını ve sonbahar şartlarında mevsim normallerinde seyredeceğini belirtiyorlar.

Kasım ayında bundan sonraki günlerde İstanbul’da ortalama sıcaklık 14 derece civarında olacak. En düşük de 8 derece olacak. İstanbul’da bundan sonraki süreçlerde havaların ısınmayacağını dile getiren uzmanlar, 10-15 günlük sürede de kar yağışının beklenmediğini, aralık Ayı sıcaklıklarının ise 10-12 derece civarında öngörüldüğünü kaydettiler.