Son dönemlerde sıkça tartışılan ekmeğin gramajı ve fiyatıyla ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı açıklamalarda bulundu. Ekmeğin gramajının 250 gramdan 200 grama düşürülmesi ön görülüyor. Bu durumda mevcut ekmek fiyatı üzerinden indirim yapılacak mı sorusu tartışılmaya başladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, konuyla ilgili olarak, “İstanbul’da 250 gram ekmeğin 1.5 TL olmadığını görüyoruz. 2018 yılının 6. ayına kadar fiyatın üzerinde olması söz konusu değil. 200 gram ekmek üreten esnafımız 1 TL’den ekmeği satacak. Kilogram fiyatı 5 TL ve değişmeyecektir.”

Balcı, ekmek fiyatlarına 2018 Haziran’a kadar zam yapılmayacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ekmeğin gramajının küçültüleceği yönünde haberler çıkmış, bunun da ‘gizli zam’ anlamına geldiği yönünde yorumlar yapılmıştı. Balcı, zammın söz konusu olmadığını ve fiyatın 5 liralık kilogram fiyatı üzerinden hesaplanacağını kaydetti.

İstanbul’da 250 gram ekmek 1,25 TL üzerinden satılıyor ve kilosu 5 TL ediyor. Ekmeğin gramajı 200 grama düşüldüğünde ekmek fiyatı 1 TL olarak satışa sunulacak. Böylece ekmek gramajının düşürülmesiyle birlikte gizli zam durumu ortadan kalkacak ve normal satış üzerinden zamsız devam edecek…