Cam filmi yasağı ile ilgili son günlerde tartışılan konuya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama getirmiş ve konunun yeniden değerlendirilmesi için Bakanlığa talimat verilmişti. Milyonlarca araç sahibinin büyük merakla beklediği cam filmi yasağı ile ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den açıklama geldi. Bakan Özlü, ”Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde cam filmi yasağıyla ilgili teknik bir çalışma yapıyoruz. Ne kadar esnetebiliriz. Kaldırılmasını da hedefleyen bir formül üzerinde çalışılıyor. İki yol var. Birincisi tamamen yasağın kalkması. İkinci yol güvenlik güçlerimizin tereddütlerini de dikkate alan kriter tanımlayıp o çerçevede cam filmi uygulamasının devam etmesi. İkisi arasında bir çalışma olacak. Bunları Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz. O talimatlar doğrultusunda devam edeceğiz. ” dedi.

Cam filmi yasağı ile ilgili muhtemel kararın kaldırılması yönünde olacağı beklenirken konuyla ilgili net açılama kısa bir zaman içinde bakanlıktan gelmesi bekleniyor.

Hatırlanacağı üzre bakanlık cam filmi yasağı getirmiş ve konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar ulaşılmıştı. Araç sahipleri bu konuda mağdur olduklarını ve konunun bir an önce aydınlatılarak yasağın kaldırılmasını talep etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili bakanlığa talimat vermiş ve konunun yeniden değerlendirilmesini talep etmişti. Yaşanan bu gelişmelerden sonra cam filmi yasağının kalkması ve bakanlıkça duyurulması bekleniyor…